Snö ute - kallt inne

I veckan har byggarna satt dit ventilationen och förberett för att isolera taket. Idag har vikpartiet monterats. Härligt med många stora fönster. 
Ser fram emot att huset blir tätt så att pannan kan kopplas in. Det är kallt ute men ännu kallare inne. 
Nu måste vi verkligen börja fokusera på klinker, golv och allt sånt. Ska ta tag i det i nästa vecka. 
Lägenheten på Brogatan är uppsagd så den sista april hoppas vi att huset är klart. Har dock förvarnat svärmor och svärfar om att vi ev. flyttar in hos dem om inte allt är klart.
Jag ska ta lite mer foton imorgon så ev. kommer ett inlägg imorgon också. 
 
 
 
 
 

Hus på ett par dagar

 
 
 
Helt otroligt vad snabbt det ändå går att sätta upp ett hus. I måndags morse var det bara en platta och idag står huset på plats. Taket är på och även panelen. Putsen gör vi först till våren. Det snickras för fullt påinsidan av huset också. Roffe och Niclas ska montera ner byggställningarna imorgon medans jag och Emma åker en sväng till Göteborg och hjälper Hanna att flytta. 
 
Bjuder på några bilder idag också.
 
 
 
 
 
 
 
 

Tak

Idag har taket kommit på. Det är lite till som ska byggas igen men snart är det klart. Tak-kupolen ska monteras och till sist ska takpappen på. Efter det ska ventilationen i och taket ska isoleras på insidan. 
Vi har ju haft fantastisk tur med vädret de här två dagarna. 
Roffe har har jobbat hårt i två dagar så han har ont i varenda led 😃
 
Bjuder på lite fler bilder!
 
 
 

Vi har blivit med hus

Idag på morgonen, redan innan kl.07.00, dundrade lastbilarna och kranbilen in. 
Det tog inte lång tid innan första väggen var på plats. 5 snickare plus Roffe och Helmuth jobbade hårt. 
Allt flöt på och alla väggar och takstolar var på plats innan kl.16.00.
Imorgon ska råsponten och pappen på taket. En tak-kupol och lite annat ska också monteras. Alla fönster och ytterdörrarna sitter redan monterade. Det är bara vikpartiet som ska monteras också.
Det känns väldigt märkligt att huset nu äntligen står på vår tomt. Det är nu det roliga börjar. 
 
Bilderna kommer mer i lite oordning men det gör kanske inget. Fick ingen bra bild på huset från framsidan men det ska vi försöka ordna till imorgon. 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dan före dan

Vi har inte helgat vilodagen idag, tvärt om. Roffe har skottat och sopat rent hela plattan (hoppas verkligen inte det kommer mer snö i natt bara) och så har vi målat förrådet. Attans vad tungt det är att måla men ändå ganska kul. Det blir ju fint. Vitt tak och ljusgrå väggar blir det i förrådet. Väggar och tak måste målas en gång till men det får bli om ett tag. Nästa vecka kommer förrådet att användas till förvaring av takpappen. Tydligen blir det lättare att jobba med den om den är lite varm. 
Så imorgon är det den stora dagen... Kl.07.00 kommer husleveransen. Nielsens bygg kommer vara där förstås + en kille från Värnamo som har vanan inne att sätta upp Trivselhus. Roffe har tagit semester måndag och tisdag för att vara med. Jag rymmer nog från jobbet nån liten stund för jag vill ju förstås också se hur det går till att resa ett hus. 
Kan inte fatta att dagen äntligen snart är här när vi ska få se vårt hus "på riktigt"!
 
Lite bilder från dagens arbete:
 
hihi - ser ut som att jag tar en tugga av målarpenseln!! 
 
 
 
 
 
 
Ritningarna som kommer användas imorgon! 
 
 
 
 
 
 

Bilder på carporten

Lovade ju i mitt inlägg igår att jag skulle fota carporten idag! Varsågoda här kommer några bilder. 
 
 
 
Niklas verkar inte vilja vara med på mina bilder :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snart är det dags

God fortsättning!
Det var ett tag sedan det blev ett nytt inlägg på bloggen. Det beror inte på att det inte hänt nåt på bygget - tvärt om. Carporten är näst intill klar. Det fattas lite panel som vi beställt till ifrån Trivselhus, innertaket är inte riktigt klart plus lite annat småfix. Hmm kom just på att det blir lite mer målning när panelen kommer. 
Roffe har skruvat OSB skivor i förrådet i eftermiddag och imorgon ska han och Niklas sätta gips på väggarna. Förrådet blir stort. Det är perfekt eftersom vi inne i huset bara har ett förråd förutom garderober. Nu har vi ju flyttat några gånger så vi har passat på att rensa bort allt vi inte behöver men det är ju en del grejor som behöver förvaras i alla fall.
Längtar till den 20:e!! Då kommer huset. Ska bli så kul att äntligen få se det live. Det kommer kännas mer verkligt då och vi kan också på riktigt börja fokusera på det som är roligt, som tapeter och kakel. 
 
Har bara varit vid huset när det är mörkt så jag har inga bilder på carporten. Men några bilder på min snickrande man bjuder jag på! Ska åka och fota lite imorgon. 
 
 
 
 

RSS 2.0