Vatten och avlopp

I måndags var det klart med spräningen och i tisdags kördes all sten m.m. bort. Vi har sparat några stora, fina stenar som vi ska ha i trädgården. Riktigt kul att det dök upp "berg i dagen" på tomten också. Kommer bli jättefint när vi kommer så långt som till trädgård. Idag har vatten och avlopp grävts in. Oj, vilket djupt hål de var tvungna att gräva, säkert 4 meter. På måndag ska resten av rören grävas in och sen ska grunden fyllas upp.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sprängning

Det dök upp lite mer berg på tomten i veckan när vi grävde. På ställen där det inte blir så bra med berg. Det gjorde att vi var tvungna att spränga. 
Sprängaren berättade för oss att berget var riktigt hårt så det krävdes jobb för att få hål på det. Det är en liten, liten bit till att spränga så det ska de göra på måndag. 
Det som är bra är ju att vi slipper fylla upp tomten.
Grävaren ska köra ut fyllet och det ska fyllas på med sand. Sen är det snart dags att gjuta plattan. 
 
 
 
 
 

Första veckan

Nu händer det grejor. Full aktivitet med grävmaskin. Svärfar Helmuth är där och håller koll och även Roffes bror Niclas. Grovutsättningen av huset är gjord så nu ser man lite mer vart huset hamnar på tomten. Eventuellt ska huset flyttas lite men det får jag återkomma om. Här kommer lite bilder:
 
 

RSS 2.0