Vi jobbar på

I veckan har Göran från Elajo fixat och donat med eldragning i huset. Han har fortfarande lite kvar men det börjar bli klart. Flera väggar är klara med spånplattor och sen gips.
Jag har varit och mätt de fönster som ska ha fönsterbrädor idag så att de kan beställas. Jag råkade visst ha sönder måttbandet... Trots att det stod Stop med stora bokstäver så drog jag ut måttbandet så långt det gick. Sen var det kört!
Min syster Lena kom och hjälpte till att mäta ut vart taklampan över matbordet och soffbordet ska sitta. Svårt att veta när inte möblerna står på plats. Men jag tror vi fick till det ganska bra. Om det blir fel så kan jag ju alltid skylla på Lena :-)
 
 
 

Taklagsfest

I fredags hade vi taklagsfest,
Smörgåstårta och öl till snickarna. Och nu hänger det en fin krans på huset. Hade inte varit kul att få en "hängd gubbe".
Alla innerväggar är nu på plats och gipsningen är påbörjad.
Taket är isolerat och Göran, vår elektriker har dragit den mesta elen.
Vi har bestämt oss för vilket klinker och kakel vi ska ha i badrummen och groventrén. Inväntar bara offerten.
Nästa vecka ska jag ta tag i färg och tapeter, blandare och lite annat smått och gått.
 
 

Storstädning

Idag har jag och Roffe städat och plockat i ordning i vårt hus. Åh, vad jag önskar att huset var klart och vi kunde flytta in! 
Men det går ändå fort framåt nu. Det är några innerväggar till som ska upp. Lite tak till som ska reglas och så ska taket isoleras. I veckan är det dags för elektrikerna att dra elen och förbereda för belysning, kök m.m. 
Var en sväng på Dekora igår och lånade hem lite klinker. Tror faktiskt att vi hittat vad vi vill ha nu. Ska till Dekora i veckan och sen måste kakel och klinker vara bestämt. 
 
Städpatrullen
 
Ordning och reda
 
Rent och snyggt
 
Tänk när vi kan sitta och mysa på altanen

Tak och innerväggar

Det snickras på i huset. Innertaket är plastat och reglat. Ventilationen är klar. Takfönstret är på plats. Rören till centraldammsugaren är på plats och arbetet med att bygga innerväggar är i full gång. Nästa vecka kopplas golvvärmen på och det kommer en firma och sprutar in isolering i taket. 
Jonatan var ledig från hockeyn i början av veckan och han ville vara med och hjälpa till att bygga. Det fick han ju gärna.
 
Jag måste på allvar ta tag i att hitta kakel, tapeter, blandare m.m. Tips och inspiration tas tacksamt emot. 
 
 
Innertaket reglat och plastat
 
 
Innervägg på G
 
Snickarna har ordning på sina grejor
 

Bilder från insidan

Tog lite foto inne i huset igår. Än så länge är det dock inte så lätt att se hur det kommer att bli.
Det ska upp några innerväggar till och taket ska ju byggas igen. 
 
 
 
Sovrum
 
Vardagsrum/kök
 
Ett sovrum till och lila toan
 
Kök
 
Hall
 
Stora badrummet
 

RSS 2.0