A:012

Huset vi valt är Trivselhus A:012 men vi har modifierat det.

Det blir inte ett klassiskt funkishus som på bilden. Taket kommer istället att bli näst intill platt - bara en viss lutning. Det känns lite nytt och spännande tycker vi. Vi kommer inte heller att ha en inglasad altan som på bilden utan bara en stor öppen uteplats med markis.

Trivselhus

Planritningen ser ut ungefär så här fast spegelvänt:



Vissa ändringar är gjorda även här men de tar vi senare.




Drömmar som slår in

Äntligen ska vår dröm gå i uppfyllelse! Vi ska bygga vårt drömhus!

Vi bor sedan snart 6 år tillbaka i Tranås och trivs egentligen väldigt bra! Vi har båda jobb som vi gillar och bor i ett fantastiskt fint radhus. Men vi längtar hem till vår lilla by Anderstorp där vi har nära och kära.

Vi började prata om att flytta hem nånstans hösten 2010. I februari 2011 när Roffe låg i soffan och hämtade sig efter en operation så började han leta hus och hittade till Trivselhus.
Vi fick kontakt med deras säljare Peter och så började vår resa.

Egentligen började vi i lite fel ände. Vi hade hittat huset men hade ingen tomt. Det kan vara svårt att hitta en tomt som passar ett hus - helst ska man ju hitta en tomt och sen forma huset efter den.
I Anderstorp finns det inte så många lediga tomter men vi hittade en mitt i ett äldre bostadsområde. Det visade sig dock att den var för liten för vårt hus. I det enda "nybyggnadsområdet" i Anderstorp finns bara sluttningstomter kvar så det funkade ju inte heller.
Det var nästan så att vi började tappa hoppet!

Men som jag så många gånger upptäckt i livet så finns det en mening med allt. Plötsligt ringer vår säljare Peter och frågar om vi tittat på Hemnet. Där ligger en tomt till salu och inte vilken tomt som helst utan en tomt som vi i alla år sagt att vi skulle vilja bygga ett hus på men aldrig trott skulle bli till salu.
Roffe ringde förstås mäklaren med en gång och tomten var vår! Vilken glädje!

Nu blev allt mer verkligt. Vi ritade om huset lite och så skickades alla papper in för bygglov.
38.000:- senare är bygglovet klart! Inte klokt vad dyrt det är innan man ens kommit igång att bygga.

Just nu är vi i slutbeställartagen samtidigt som vi ska sälja vårt hus i Tranås.
Det ligger ute på Hemnet: http://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-centralt-tranas-kommun-damsangsgatan-4-3527097

Vårt fina radhus i Tranås



RSS 2.0