Målning av panel

Ajajaj, att det var så jobbigt att måla. Hade jag ingen aning om. Två lördagar i rad har vi tillbringat på Nielsens byggs lager målandes panel till carporten. Vi målar med Falu rödfärg, svart. Träningsvärken är ett faktum - fått bevis på att vi inte är vältränade om vi nu av nån anledning trodde det. Nästa målning blir framåt våren och då målar vi panelen när den sitter monterad.
Carporten börjar likna nåt nu. Det ska spikas lite mer panel och väggen till förrådet ska byggas. Sen ska Roffe och Niclas isolera och sätta gips i förrådet.
Imorgon ska Roffe och sönerna lasta panelen på lastbilen och köra bort den till huset.
 
 
 
 
 
 
 
 

Carport

Förra veckan borrades det för bergvärme. Både jag och Roffe hade det körigt förra veckan så denna händelse passerade oss lite spårlöst förbi. 
En intressant detalj med borrningen är att kommunen krävde att vi skulle täta borrhålet. Detta för att det eventuellt kan finnas giftiga ämnen från omkringliggande fabriker. Det som är ännu mer intressant med detta är att det borrats på många ställen runt vår tomt. Det närmaste borrhålet ligger endast några meter från vår tomt. Dessa borrhål är inte tätade. Så det är inte vi som förgiftar grannskapet:-) Det kostade oss 15.000 extra men så är det. Kul med nya regler hos kommunen. 
Idag har Roffe och Helmuth varit på Trivselhus i Korsberga och hämtat panel till carporten. Nielsens Bygg har reglat upp carporten och satt upp takstolarna. Nästa vecka ska taket och panelen på. Roffe och jag ska tillbringa helgen med att måla första lagret Falu svart på panelen.
Men först tar vi en liten tur till Ängelholm och ser lite hockey - Rögle-Troja/Ljungby .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grunden klar

I onsdags morse gjöt de grunden. Det gick snabbt och smidigt. Markus på Nielsens bygg tillbringade ett antal timmar med slipa grunden och han var nöjd med resultatet. Alla rör och ledningar har hamnat rätt.
Nu väntar vi bara på att huset ska levereras.
Men innan dess kommer carporten att byggas. Roffe och Helmuth ska hämta panel på Trivselhus i Korsberga i veckan och sen ska jag och Roffe grundmåla den.
 
 
Vi längtar efter tak över huvudet :-)
 
OK då snart bor jag i ett Trivselhus
 
 
 
 
 
 
Jonatan och Göran
 
Markus
 
 
Helmuth och Patrik
 
Här ska det bli kök
 
 
 
 
 

RSS 2.0